Tintelende Voeten

Wat kun je er tegen doen?!

Andere tintelingen


Vaak zijn er tintelende handen of tintelende voeten. Maar zijn er ook nog varianten van deze symptomen in andere lichaamsdelen?

In dit artikel zullen we je uitleg verschaffen over de andere vormen van tintelingen die zich kunnen voordoen over het gehele menselijke lichaam. In principe kun je over het gehele menselijke lichaam tintelingen aanvoelen. Alleen sommige plaatsen zijn onwaarschijnlijker dan andere. Hoe verder een bepaald lichaamsdeel zich begeeft van de hersenen, hoe meer kans het maakt om een tinteling te vormen. Zo maken de voeten meer kans dan de schouders. In de onderstaande tekst zal je gaan lezen:

– Waar de “overige” tintelingen voor kunnen komen (hals, achterhoofd, borst);
– Hoe je deze tintelingen kunt voorkomen;
– Wat voor verbanden er zijn tussen de tintelingen;

We hopen dat je wat zult opsteken van onze teksten over de overige tintelingen!


Waar kunnen de tintelingen voor komen over het lichaam?

De tintelingen waar we nu over spreken komen meestal door de lichamelijke of geestelijke inspanningen. Te veel sporten of stress kan het zijn dat een zenuw blijft steken of niet goed meer kan functioneren. Tintelingen kunnen zoals eerder vermeld voorkomen over het gehele lichaam, maar na de voeten en de armen zijn de borst en armen aan de buurt. De armen zouden op de een of andere manier, beklemmen, niet goed meer kunnen functioneren, waardoor deze gaan tintelen. Bij de borst komt het door een zenuw die klem zit en dus niet goed meer kan functioneren. Je borst gaat tintelen en je krijgt dus een irriterend gevoel dat zich nadrukkelijk op de borst probeert te melden. Ook de hals en achterhoofd zijn vaak het slachtoffer.  In mindere mate zijn de lippen en oogleden ook slachtoffer van de eigen tintelingen. Vaak gaan de tintelingen ook nog samen met slecht slaapgedrag.


Het is niet geheel ongewoon dat mensen wakker worden met het tintelgevoel op verschillende plaatsen in het lichaam. Toch zal je, wanneer dit symptoom zich voor doet, je er jezelf goed aan doen om even bij de huisarts aan te kloppen.

 

Hoe kun je deze tintelingen voorkomen?

Tintelingen voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Je kan ze voorkomen door geen overbodige lichamelijke inspanningen te doen en wanneer je voelt dat de tintelingen op komen, proberen om je lichaam wat rust te gunnen. Verder zijn er niet echt manieren om de tintelingen te kunnen voorkomen.

 

Wat zijn de verschillende verbanden tussen de tintelingen?

In principe ligt het hele zenuwstelsel met elkaar in verband, net zoals de organen met elkaar in verband liggen. Het is dus heel normaal dat wanneer er zich vaker slapende handen voordoen, dat er zich dan ook de slapende voet voordoet. Op die manier zijn er dus verbanden met alle tintelingen die er in het menselijk lichaam plaats vinden, en kan de ene tinteling de andere tinteling ook bevorderen, alleen zal dit meestal niet het geval zijn! Wanneer dit toch het geval is, is het meestal verstandig om even bij de huisarts aan te bellen en rustig om wat adviezen te vragen en eventueel ook nog medicijnen te nemen tegen de tintelingen.